A Médiatanács 658/2012. (IV. 18.) számú határozata

Változások az ismeretterjesztő filmek, a dokumentumfilmek és az animációs filmek készítésének támogatására meghirdetendő pályázati eljárásokban

Hatósági döntés dátuma: 2012. április 18.

null

I. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elfogadja a jelen előterjesztés I. pontjában rögzített, az ismeretterjesztő filmek, a dokumentumfilmek és az animációs filmek készítésének támogatására meghirdetendő pályázati eljárások, s közzéteendő felhívások szövegtervezetének újításait, változtatásait.

Az egyes pályázati eljárások, valamint az egyes fordulók keretösszegeit, az adható támogatást és a filmalkotások hosszát az alábbiak szerint rögzíti:

az eljárás műfaja
szerint
ismeretterjesztő film
dokumentumfilm
animációs film
a keretösszeg *
225.000.000 Ft
300.000.000 Ft
120.000.000 Ft
az egy fordulóra *
eső keretösszeg
75.000.000 Ft
100.000.000 Ft
40.000.000 Ft
az adható
támogatás
10.000.000 Ft
8.000.000 Ft
nem került rögzítésre
a filmalkotás
hossza
13 / 26 / 52 perc
13 / 26 / 52 perc
legfeljebb 26 perc hosszúságú
animációs filmek, vagy
epizódonként maximum 7 perc
hosszúságú animációs
filmsorozatok
* A keretösszeget, illetve az egy fordulóra eső keretösszeget a Médiatanács a bírálóbizottság
javaslatára is módosíthatja.

A Médiatanács felhívja az Alap támogatási vezérigazgató-helyettesét, hogy a döntéseinek megfelelő változtatásokat vezesse át a pályázati felhívások és dokumentációjuk szövegtervezetébe, s ezeket 2012. április 27-éig terjessze elő.

II. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elfogadja a saját forrásra és annak igazolására vonatkozó javaslatot a filmalkotások mint közszolgálati műsorszámok készítésének támogatására meghirdetett, illetve meghirdetendő pályázati eljárásokban.

1. A saját forrás a filmalkotásnak a felhívásban rögzített kritériumok szerinti megvalósításához szükséges, a pályázati kérelemben rögzített összköltségnek a Médiatanácstól igényelt, illetve a Médiatanács által megítélt támogatás összege nélkül számított része, hányada.

2. A saját forrás lehet:

2.1. amennyiben azt a vonatkozó felhívás rögzíti, valamely érték a meghatározott mértékben, illetve összegben (pl. állapotérték, kapacitásérték), illetve

2.2. ügynökségi (támogatói) szerződés alapján biztosított támogatási összeg, illetve

2.3. rendelkezésre álló készpénz.

3. A saját forrás rendelkezésre állását a pályázó igazolhatja a pályázatban az ahhoz csatolt dokumentummal, vagy legkésőbb a támogatási szerződés megkötésekor, ez utóbbi esetben azonban a pályázati kérelemben jelezni kell a forrásigazolás módját.

4. A saját forrás igazolása az alábbiak szerint történhet:

4.1. a saját forrás pénzbeli része a pályázat beadása, illetve a szerződéskötés napján 30 napnál nem régebbi, a pályázó számlavezető hitelintézete által kibocsátott számlakivonattal vagy igazolással,

4.2. a pályázó és valamely ügynökség között létrejött és hatályos, teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt szerződéssel.

A Médiatanács felhívja az Alap támogatási vezérigazgató-helyettesét, hogy
a) a Támogatási terület honlapján 3 munkanapon belül nyújtson tájékoztatást döntéséről,
b) a jelenleg zajló, bírálati szakaszban lévő pályázati eljárások bírálóbizottságait tájékoztassa döntéséről,
c) a jövőben meghirdetésre kerülő pályázati felhívásokban és dokumentációikban a saját forrásra és annak igazolására vonatkozó meghatározás kerüljön rögzítésre.