A Médiatanács 334/2013. (II. 27.) számú döntése

A Gödöllő 93,6 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására 2012. november 20-án közzétett pályázati felhívásra 2012. december 20-án beérkezett pályázati ajánlat tartalmi vizsgálata

Hatósági döntés dátuma: 2013. február 27.

null

A Médiatanács a honlapján és hirdetményi úton 2012. november 20-án közzétett, a Gödöllő 93,6 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségre a SPORT FM Rádió Kft. által benyújtott pályázati ajánlat tartalmi vizsgálata keretében az Mttv. 59. § (2) bekezdése szerint felvilágosítást kér a Pályázótól az alábbiak tekintetében:

  1. Az Mttv. 83. §-ban foglalt közszolgálati célokat szolgáló műsorszámok, műsorelemek, valamint a szöveg minimális műsoridejének a Formanyomtatványban százalékban és a percben megadott – az éjszakai órák nélküli műsoridőre vonatkoztatott – értékei közötti eltérés okáról.
  2. Az éjszakai órák nélküli műsoridőben történő ismétlés tekintetében a Formanyomtatvány és műsorrács között fennálló eltérés okáról.
  3. A hírműsorok tekintetében tett különböző nyilatkozatok közötti eltérés okáról.
  4. A műsorterv leíró része tekintetében
  • részletesebben mutassa be a műsorait, továbbá
  • egyértelműen jelölje meg, hogy mely műsorszámok a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő és az Mttv. 83. §-a szerinti célt szolgáló közszolgálati műsorszámok, továbbá
  • pontosan jelölje meg, hogy a helyi közéletiként valamint a közszolgálatiként megjelölt műsorszámokban hány perc a helyi közéleti, helyi mindennapi életet segítő tartalom, és az Mttv. 83. §-ának megfelelő közszolgálati tartalom, továbbá e műsorszámok hogyan felelnek meg a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámok definíciójának, illetve az Mttv. 83. §-a szerinti célt szolgáló közszolgálati műsorszámnak, különös figyelemmel a Formanyomtatvány szerinti közszolgálati és helyi közéleti vállalásokra.