Magyar Üzleti Felelősség-díjat nyert az NMHH

Közzétéve: 2016. február 1.

A közszférából egyedüli pályázóként ismerték el a CSR Hungary Díj alapítói a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság társadalmi felelősségvállalási programját, amelynek középpontjában a gyermekvédelem, az internetes tudatosság fejlesztése áll. A díjátadóra január 29-én került sor Budapesten, a Benczúr Házban.

CSR Hungary Díj (1)

Az NMHH a Magyar Üzleti Felelősség Díj 2015 díjat a Közös felelősség–közös ügyek kategóriában nyerte el. A hatóság az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványával megkötött együttműködési megállapodása alapján végzett munkájáért kapta az elismerést. A hatóság évente négy alkalommal szervez munkatársaival látogatást, interaktív programokat az alapítvány fenntartásában lévő gyermekfalvak vagy ifjúsági házak egyikébe, hogy segítsen a vér szerinti szülőktől távol nevelkedő gyermekek médiával, hírközléssel kapcsolatos ismereteinek és készségeinek fejlesztésében. A programban eddig közel ötven kolléga vett részt, szakemberek és a legkülönbözőbb szakmai területről érkező önkéntesek. A program különlegessége, hogy a gyerekek nem oktatáson vesznek részt, hanem akadályverseny keretében izgalmas és érdekes játékos feladatok megoldásán keresztül tapasztalják meg a biztonságos médiahasználat alapszabályait.

CSR Hungary Díj (2)

A Magyar Üzleti Felelősség Díj ünnepélyes átadóján az NMHH mellett díjazták még az All You Can Move SportPasst, a Budapest Bank Zrt.-t, a dm Kft.-t, a Henkel Magyarország Kft.-t, a Lexmark ITH Kft.-t, a Magyar Telekom Nyrt.-t, a Velux Magyarország Kft.-t és a Vodafone Magyarország Zrt.-t. A díjazottak két évre szólóan használhatják a CSR Hungary védjegyét, hozzájárulva a fenntartható és felelős szervezeti kultúra terjesztéséhez. A bírálóbizottság tagja volt Boross Dávid, a Felelős Családi Vállalatokért Magyarországon Egyesület társelnöke, Dr. Szent-Ivány Ágnes, a Joint Venture Szövetség Etikus Üzleti Magatartás Bizottság elnöke, Urbán Zsolt, a Magyar Reklámszövetség elnöke, és Vadász György, a Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke.

CSR Hungary Díj (3)

A NMHH a jövőben is folytatja társadalmi felelősségvállalási munkáját. Az NMHH ennek keretében támogatja munkatársai részvételének támogatását az önkéntesprogramban. A hatóság célja, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermek és felnőtt jusson hozzá naprakész tudáshoz a felelős és tudatos médiahasználat területéről.