Eljárási kérdések – Az 5G bevezetését támogató és további frekvenciahasználati jogosultságok árverése (dr. Karl Károly)

Közzétéve: 2019. július 8.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2019. július 3-án megrendezte a 700 MHz-es, a 2100 MHz-es, a 2600 MHz-es, valamint a 3600 MHz-es frekvenciasávon nyújtható szélessávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságok tárgyában kiírt árverési eljárás konzultácóját.

A konzultáción az NMHH képviselői elsősorban a megszerezhető frekvenciakészlet jellemzőire, használatára és a használat körülményeire, továbbá a frekvencia használatával végezhető tevékenységre, valamint az Árverés eljárásrendjére, menetére, formájára, alapvető szabályaira vonatkozóan adnak tájékoztatást.

Karl Károly, az NMHH hírközlésfelügyeleti főosztályának vezetője az eljárási kérdésekről tartott előadást. A tájékoztató segédanyaga az alábbi link segítségével érhető el.

A jelen prezentációban bemutatott példák és magyarázatok igyekeznek a Dokumentációtervezet* árverési szabályainak jobb megértését támogatni. Terjedelmi okok miatt azonban nem tud minden részletre kiterjedő teljes és részletes magyarázatot adni. Nem helyettesíti tehát a teljes Dokumentációtervezet elolvasását és feldolgozását.