Tovább szólhat az Érd FM 101,3

Közzétéve: 2020. október 21.

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa e heti ülésén. A testület véglegesített egy mosonmagyaróvári rádiós pályázati felhívást és elfogadta egy budapesti rádiós frekvencia pályázati felhívás tervezetét.

A Médiatanács a szolgáltató kezdeményezésére további hét évvel – 2028. február 23-ig – megújította az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft. Érd 101,3 MHz helyi rádiós frekvenciára szóló jogosultságát, így azon továbbra is a kereskedelmi jellegű Érd FM 101,3 hallható majd. A médiatörvény 2019-ben elfogadott módosítása óta ez az első alkalom, hogy a szabályszerűen működő médiaszolgáltató a frekvenciahasználatot megújítással elnyeri, és a korábbiaktól eltérően nem 5, hanem 7 éves időtartamra.

Véglegesítette és holnap teszi közzé honlapján a testület a Mosonmagyaróvár 99,7 MHz helyi vételkörzetű frekvencia pályázati felhívását közösségi jelleggel. Az ajánlatokat november 24-én lehet majd benyújtani.

A grémium elfogadta és honlapján véleményezésre közzéteszi a Budapest 98,0 MHz körzeti rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét közösségi jellegű használatra. A frekvencián utoljára a Civil Rádió szolgáltatója sugárzott, amelynek jogosultsága tavaly decemberben lejárt.

A Médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is – a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.