Megyei jogú városi rádiós hallgatottságmérés eredmények, 2020. harmadik negyedév

Kutatás letöltése (pdf)

Közzétéve: 2020. október 30.

A „Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság részére rádiós közönségmérések teljes körű lebonyolítása” tárgyú, 2018-tól 2020-ig terjedő ciklust felölelő közbeszerzési eljárást a Kantar Hoffmann – M-Meter konzorcium nyerte. A tender szerint lebonyolított kutatás eredményeinek közlésére az országos és fővárosi rádiók esetében havonta, a megyei jogú városok és hálózatos vételkörzetek esetében negyedévente, míg a kisebb helyi vételkörzeteknél félévente kerül sor.

A tenderkiírás műszaki leírásának megfelelően az új hallgatottságmérésnek – a kisebb, helyi vételkörzeteknek szentelt kutatási résztől eltekintve – az országos és a megyei jogú városokban, illetve hálózatos vételkörzetekben folytatott része alapvetően visszatér a hazánkban korábban már alkalmazott naplós mérési módszertanhoz, mégpedig úgy, hogy párhuzamosan, online és offline eljárással felvett önkitöltős naplók feldolgozása révén állnak elő a rádiós hallgatottsági eredmények.

A tenderkiírás mellékletében szereplő műszaki leírásnak megfelelően a naplós adatok piacra való bevezetését megelőzte egy rövid, párhuzamos módszertannal zajló átfutási időszak annak érdekében, hogy a megrendelő NMHH és a piac szereplői felkészülhessenek a módszertani átállásra, az új módszertannal készült eredmények befogadására és helyes interpretálására.

Jelen dolgozat a tenderkiírásban foglalt kötelezettség teljesítése. A dokumentum kizárólag a tenderkiírás és az azon alapuló rádiós hallgatottságmérés I.B. komponensének rádióit, azaz a megyei jogú városi illetőségű rádiók hallgatottsági eredményeit taglalja.

Az összefoglalóban közölt adatok a megrendelő által előírt grafikonokat, diagramokat tartalmazzák egy logikai struktúra szerint tagolva, rövid szöveges kiegészítésekkel arra vonatkozóan, hogyan kell értelmezni a közölt ábrákat.

Ha másképp nem jelöljük, az ábrázolt adatok a megyei 15 éves és idősebb sokaságra értendők.

Megyei jogú városok napi hallgatottsága, a tíz leghallgatottabb rádió százalékos eloszlásban 2020. július és szeptember között

megyei_jogu_varosok_top_10_radio_napi_hallgatottsaga_2020IIIn.jpg

Megyei jogú városok napi hallgatottsága, a tíz leghallgatottabb rádió százalékos eloszlásban 2020. július és szeptember között
Rádió neveHallgatottság
Gong Rádió (Kecskemét) 46,92%
Best FM (Debrecen) 29,85%
Rádió 1 (Békéscsaba) 26,97%
Rádió 1 (Szeged) 24,06%
Rádió 1 (Salgótarján) 21,60%
Forrás Rádió (Tatabánya) 20,83%
Aktív Rádió (Szolnok) 20,24%
Rádió 1 (Pécs) 19,76%
Rádió 1 (Eger) 19,47%
Rádió M (Miskolc) 19,34%

További információkért kattintson felül a "Kutatás letöltése" gombra.