A Médiatanács 1067/2020. (XII. 1.) számú döntése

Az M-RTL Zrt. által üzemeltetett RTL Klub állandó megnevezésű, országos vételkörzetű, kereskedelmi jellegű médiaszolgáltatáson 2020. augusztus 27-én 6 órától sugárzott „Reggeli” című műsorszám hatósági ellenőrzése [az Mttv. 31. § (1) bekezdés b) pontjának vélelmezett megsértése]

Hatósági döntés dátuma: 2020. december 1.

A Médiatanács az előterjesztéshez mellékelt végzés elfogadásával hatósági eljárást indít a Médiaszolgáltatóval szemben az Mttv. 31. § (1) bekezdés b) pontjának vélelmezett megsértése tárgyában az RTL Klub állandó megnevezésű médiaszolgáltatáson 2020. augusztus 27-én 6 órától sugárzott „Reggeli” című műsorszámban 8:03:03 és 8:10:00 között adásba került szegmenssel kapcsolatban.

A Médiatanács kötelezi a Médiaszolgáltatót, hogy nyilatkozzon és szolgáltasson adatot arról, hogy a műsorszámban bemutatott Focus Medical klinikát és szolgáltatásait termékmegjelenítésről szóló megállapodás alapján szerepeltette-e a műsorszámban. Ha igen, csatolja az erről szóló megállapodást, valamint terjessze elő a nyilatkozatát az üggyel kapcsolatban.