A Médiatanács 166/2021. (III. 2.) számú döntése

A Trial Média Kft. által üzemeltetett Balaton Televízió állandó megnevezésű, körzeti vételkörzetű, kereskedelmi jellegű médiaszolgáltatáson 2021. január 11-én sugárzott „Portré - Kőszeginé Törköly Ágnes” és „Balatoni 5letek - csodahelyek Fonyódon” című műsorszámok hatósági ellenőrzése [az Mttv. 31. § (1) bekezdése b) pontjának vélelmezett megsértése]

Hatósági döntés dátuma: 2021. március 2.

A Médiatanács az előterjesztéshez mellékelt végzés elfogadásával közigazgatási hatósági eljárást indít a Médiaszolgáltatóval szemben az Mttv. 31. § (1) bekezdése b) pontjának két alkalommal történt vélelmezett megsértése tárgyában a Balaton Televízió állandó megnevezésű, körzeti vételkörzetű, kereskedelmi jellegű médiaszolgáltatáson 2021. január 11-én sugárzott „Portré - Kőszeginé Törköly Ágnes” és „Balatoni 5letek - csodahelyek Fonyódon” című műsorszámokkal kapcsolatban.

A Médiatanács kötelezi a Médiaszolgáltatót, hogy nyilatkozzon és szolgáltasson adatot arról, hogy a műsorszámokban bemutatott termékeket, szolgáltatásokat termékmegjelenítésről szóló megállapodás alapján szerepeltette-e. Ha igen, csatolja az erről szóló megállapodásokat, valamint terjessze elő a nyilatkozatát az üggyel kapcsolatban.