A Médiatanács 554/2021. (VI. 8.) számú döntése

A körzeti vételkörzetű médiaszolgáltatók 2021. áprilisi adásainak hatósági ellenőrzése [az Mttv. 31. § (1) bekezdés b) pontjának vélelmezett megsértése a Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt. által üzemeltetett Makó Városi TV állandó megnevezésű médiaszolgáltatáson]

Hatósági döntés dátuma: 2021. június 8.

A Médiatanács közigazgatási hatósági eljárást indít a Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt.-vel szemben az Mttv. 31. § (1) bekezdés b) pontjának az általa üzemeltetett Makó Városi TV állandó megnevezésű médiaszolgáltatáson 2021. április 14-én két alkalommal sugárzott „ÉPI-TECH Magazin” című műsorszámban, összesen két esetben történt vélelmezett megsértése tárgyában.

A Médiatanács felhívja továbbá a Médiaszolgáltatót, hogy a végzés közlésétől számított 10 napon belül nyilatkozzon, a fenti műsorszámban fizetés vagy hasonló ellenszolgáltatás ellenében jelenítette-e meg a Leier cég készpince termékét, illetve az ahhoz kapcsolódó szolgáltatást, s ha igen, úgy csatolja az erről szóló dokumentumokat, valamint terjessze elő az üggyel kapcsolatos álláspontját.