A Médiatanács 962/2021. (IX. 21.) számú döntése

A körzeti vételkörzetű médiaszolgáltatók 2021. augusztusi adásainak hatósági ellenőrzése [az Mttv. 31. § (1) bekezdés b) pontjának vélelmezett megsértése a ”KÖLCSEY” Nonprofit Kft. által üzemeltetett Kölcsey TV állandó megnevezésű médiaszolgáltatáson]

Hatósági döntés dátuma: 2021. szeptember 21.

A Médiatanács közigazgatási hatósági eljárást indít a ”KÖLCSEY” Nonprofit Kft.-vel szemben az Mttv. 31. § (1) bekezdés b) pontjának az általa üzemeltetett Kölcsey TV állandó megnevezésű médiaszolgáltatáson 2021. augusztus 4-én sugárzott és 5-én megismételt „ÉPI-TECH Magazin” című műsorszámban, összesen két alkalommal történt vélelmezett megsértése tárgyában.

A Médiatanács felhívja továbbá a Médiaszolgáltatót, hogy a végzés közlésétől számított 10 napon belül nyilatkozzon, a fenti műsorszámban fizetés vagy hasonló ellenszolgáltatás ellenében jelenítette-e meg a Leier és a Wienerberger cég termékeit, illetve az ahhoz kapcsolódó szolgáltatást, s ha igen, úgy csatolja az erről szóló dokumentumokat, valamint terjessze elő az üggyel kapcsolatos álláspontját.