A Médiatanács 1243/2021. (XII. 7.) számú döntése

A Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. által üzemeltetett Szeged Televízió állandó megnevezésű körzeti vételkörzetű kereskedelmi jellegű lineáris audiovizuális médiaszolgáltatás 2021. október 4-10. között sugárzott műsorának hatósági ellenőrzése során tett megállapítások [az Mttv. 31. § (1) bekezdés b) pontjában foglalt rendelkezés vélelmezett megsértése]

Hatósági döntés dátuma: 2021. december 7.

A Médiatanács közigazgatási hatósági eljárást indít a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.-vel szemben az Mttv. 31. § (1) bekezdés b) pontjának az általa üzemeltetett Szeged Televízió állandó megnevezésű körzeti vételkörzetű kereskedelmi jellegű lineáris audiovizuális médiaszolgáltatásban 2021. október 4-én sugárzott és 6-án, 8-án, 9-én és 10-én megismételt „ÉPI-TECH Magazin” című műsorszámban, összesen öt alkalommal történt vélelmezett megsértése tárgyában.

A Médiatanács felhívja továbbá a Médiaszolgáltatót, hogy a végzés közlésétől számított 10 napon belül nyilatkozzon, a fenti műsorszámban fizetés vagy hasonló ellenszolgáltatás ellenében jelenítette-e meg a Leier cég termékeit, illetve az ahhoz kapcsolódó szolgáltatást, s ha igen, úgy csatolja az erről szóló dokumentumokat, valamint terjessze elő az üggyel kapcsolatos álláspontját.