Elindult az e-Papír a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ügyeiben

Közzétéve: 2022. április 1.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy már a Hatóság ügyeiben is benyújthatóak az űrlapok az általános célú kéreleműrlap (e-Papír) szolgáltatás igénybevételével.

Az egyes ügytípusok, illetve az ügyintézéshez szükséges űrlapok a https://epapir.gov.hu/ felületen, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, illetve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa mint címzett szerv kiválasztását követően érhetőek el a központi e-Papír ügyintézési felületen. Azokban az ügyekben, amelyekhez a rendszerben nem érhető el külön űrlap, a beadványok a Hatóság máshova nem sorolt ügyeire rendszeresített űrlapon nyújthatók be.

Keresetlevél benyújtása e-Papíron

A Hatóság közigazgatási döntéseivel szemben a bírósági felülvizsgálat érdekében az arra jogosultak a keresetleveleket e-Papír útján nyújthatják be. A keresetlevelet és mellékleteit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mint címzett szerv kiválasztását követően a „Kereset benyújtása a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntésével szemben” megnevezésű e-Papír űrlaphoz lehet csatolni, amelyet a Hatóság a beérkezést követően a perjogi szabályok szerint továbbít a hatáskörrel rendelkező bírósághoz.