Székesfehérvári kisközösségi frekvenciapályázat nyertesét hirdette ki a Médiatanács

Közzétéve: 2022. május 4.

E heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa megállapította, hogy az egy Székesfehérvár telephelyű kisközösségi rádiós lehetőség elvi használatára kiírt pályázati eljárás nyertese az egyedül pályázó Alba Regia Műsorszolgáltató Kft. A testület a szolgáltató kérésére közösségi médiaszolgáltatásként ismerte el a Jazz Tv-t.

A grémium figyelmeztette a Life TV szolgáltatóját, amiért a Keverd újra, Buday! című műsor egy januári, termékmegjelenítést tartalmazó adásában közvetlenül egy kistermelői márka termékeinek megvásárlására ösztönözte a nézőket. A csatornán továbbá, szintén januárban, az Otthon neked és és a Fitt Life című műsorokban az adást támogató több vállalkozás termékeinek beszerzésére és szolgáltatásainak igénybevételére hívta fel három esetben a nézőket, ami szinten jogszabályellenes.

A Médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is – a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.