2023. január 2-án elindul a Hír-Közmű

Közzétéve: 2022. december 19.

Tájékoztatjuk a tisztelt építtetőket, tervezőket és elektronikus hírközlési szolgáltatókat, hogy sikeresen befejeződött a Hír-Közmű fejlesztésének első üteme. Így 2023. január 2-án megnyílik a lehetőség a Hír-Közmű 1.0 rendszer használatára.

Figyelemmel arra, hogy az objektum alapú tervezésre történő áttérés minden érintett számára mind az infrastrukturális háttér, mind pedig a napi munkavégzés tekintetében alapvető változásokat jelent, továbbá arra, hogy a legfontosabb cél az engedélyezési rendszer zökkenőmentes működésének és gördülékeny használatának biztosítása, ennek érdekében a Hatóság 2023. április 2-ig meghosszabbítja azt az időszakot, amely alatt még nem kötelező, csak önként választható a tervdokumentációk EHO szerinti benyújtása.

Ahhoz, hogy minden felhasználó kellő tapasztalatot szerezzen a rendszer működéséről és az EHO követelményeinek megfelelő tervdokumentáció elkészítésében jártasságot szerezzenek – elengedhetetlen és ezért a Hatóság kéri is, hogy – kezdjék meg a rendszer használatát már az átmeneti időszak alatt is.

Mivel mindannyian új kihívás előtt állunk ezért nagyon fontos a kölcsönös együttműködés és az egymás iránti türelem. Probléma esetén forduljanak bizalommal a Hatóság szakembereihez. Észrevételeiket, javaslataikat a hirkozmu@nmhh.hu e-mail-címen is várjuk.

Naprakész információkért kövessék figyelemmel az NMHH honlapját. https://nmhh.hu/hir-kozmu