Kibermajálison népszerűsítette a KiberPajzs együttműködést az NMHH

Közzétéve: 2024. május 24.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Szolnokon megrendezett Kibermajális eseményén mutatta be a résztvevőknek a KiberPajzs együttműködést az NMHH munkatársa.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2024. május 17-én Kibermajális elnevezéssel tartottak prevenciós rendezvényt annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet az online csalások megelőzésére.

kep1.jpg

Vojter-Szabó Zita r. alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője

A rendezvényt az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Légierő Zenekar nyitotta meg, majd szakmai pódiumbeszélgetés következett Vojter-Szabó Zita r. alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője, valamint dr. Gábor Zsolt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Stratégiai és Tudományszervezési Főosztályának vezetője részvételével. A pódiumbeszélgetés során dr. Gábor Zsolt főosztályvezető bemutatta a résztvevőknek a KiberPajzs együttműködésben részes feleket, az együttműködés célját és annak általános vívmányait, valamint szólt az NMHH KiberPajzs együttműködésen belüli egyik fő szakmai feladatát képező hívószám-hamisítás (spoofing) kérdésköréről.

kep2.jpg

A pódiumbeszélgetés résztvevői: Vojter-Szabó Zita r. alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője, dr. Gábor Zsolt, NMHH Stratégiai és Tudományszervezési Főosztályának vezetője, valamint Skultéty József, a SzolnokTV munkatársa

Az eseményen a jelenlévők kipróbálhattak – a honvédség közreműködésével – egy repülőgép-szimulátort, beszélgethettek banki szakemberekkel, az áldozatsegítő központ és a rendőrség munkatársaival, valamint online kvízeket, feladványokat fejthettek meg és játékos applikáción tehették próbára tudásukat.