Nyártól Net-Coach-ok segítik az NMHH céljait

Közzétéve: 2024. június 17.

2024. június 15-én sikeres záróvizsgát tettek az NMHH és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös kezdeményezésével indult Újmédia Pedagógia ösztöndíjas felnőttképzési program hallgatói. A Net-Coach-programban az NMHH a magyar pedagógusokkal összefogva olyan tudásközösséget épít, amely segít az iskoláknak és a családoknak megérteni az újmédia világát és sikeresen megküzdeni a digitális élet kihívásaival.
Dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektorának beszédét hallgatják az esemény résztvevői

Dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektorának beszédét hallgatják az esemény résztvevői. A képre kattintva fotógaléria nyílik

A képzésen a hallgatók az online tér kihívásaival és a digitális tudatossággal kapcsolatos tanácsadói, tartalomfejlesztői és konfliktuskezelői gyakorlatot szereztek, amellyel segíthetik majd a fiatalok, az iskolai közösségek, illetve a szülök digitális médiaértését.

Az okleveleket dr. Gloviczki Zoltán, a főiskola rektora adta át. Az ünnepségen elhangzott, hogy a most végzett szakemberek a Net-Coach-közösség tagjaként előadásokat, tanácsadást és nyilvános médiaszereplést is vállalnak majd, így segítve a pedagógusokat, a szülőket és a fiatalokat abban, hogy jobban tudják kezelni az online világ kockázatait, az okoseszközök és a digitális világ nyújtotta lehetőségeket.

Dr. Gloviczki Zoltán kiemelte, hogy ez az egyetlen felnőttképzés Magyarországon, amely a köznevelésben dolgozó tanároknak tanácsadói tudást ad a fiatalok és a családok digitális médiaértésének és online egészségének támogatására.

A záróeseményen a hallgatók nevében Biróné Szabó Brigitta köszönetét fejezte ki a Net-Coach-képzés minden szervezőjének, lebonyolítójának és az oktatóknak.

A kurzus tapasztalatainak kiértékelése és összegzése után 2024. október végén indul a második évfolyam. A képzési programra szeptembertől lehet majd jelentkezni az Apor Vilmos Katolikus Főiskola weboldalán.