Kisfilmes pályázatot hirdet diákoknak az NMHH-val közösen a CineFest

Közzétéve: 2024. július 12.

Idén szeptember 6. és 14. között várja a filmek szerelmeseit Miskolcra a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. Az elkövetkező hónapokban folyamatosan újabb részletek derülnek ki a programról. A fesztiválra készülve a CineFest a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal közösen kisfilmes pályázatot hirdet a középiskolás és egyetemista filmrajongóknak.

A 14 és 24 éves kor közötti magyar diákoknak vagy diákokból álló alkotócsoportoknak műfaji megkötés nélküli, 2022. január 1. után készült filmmel lehet nevezni „Veszélyek az online térben!” tematikában. A nevezési űrlap augusztus 20-ig a cinefest.hu weboldalon, a nevezés fül alatt érhető el.

A bármely technikával – legyen az például kamera, mobiltelefon vagy táblagép – forgatott pályaművek terjedelme 00.30 – 03.00 perc lehet, és célja, hogy bemutassa a gyermekek és fiatalok hétköznapi médiahasználatával kapcsolatos veszélyes vagy ártalmas jelenségeket, helyzeteket, tendenciákat, valamint az ehhez kapcsolódó felhasználó szokásokat és attitűdöket, és a jelenség mögötti okokat.

A CineFest szakmai, külön zsűrije által legjobbaknak talált filmek pénzdíjban részesülnek: a fődíjas film alkotói 250.000 Ft, a második helyezett 150.000 Ft, míg a harmadik helyezett 100.000 Ft összegben részesülnek. A díjazottak kihirdetésére szeptember 14-én, a fesztivál zárógáláján kerül sor.

A részletes pályázati kiírás, valamint a nevezés itt található: https://www.cinefest.hu/veszelyek-az-online-terben-diakfilm-palyazat/

A több mint két évtizedes múlttal rendelkező CineFest indulásakor elsősorban a fiatal filmeseknek próbált bemutatkozási lehetőséget kínálni. Idén a fesztivál résztvevői három moziteremben és négy kategóriában nézhetik meg a filmeket: Nagyjátékfilm, CineDocs, Kitekintő és CineNewWave.

A miskolci 20. – jubileumi – CineFest szeptember 6-án kezdődik, idén is az év legjobb, legizgalmasabb premierjeivel, sztárvendégekkel, szakmai programokkal, könyvbemutatókkal és bulikkal.