A Médiatanács 448/2011. (IV. 6.) számú határozata

a Médiatanács jogelõdjeként az ORTT 934/2009. (IV. 22.) számú határozatával a televíziós közéleti magazinmûsor, illetve televíziós hírmûsor és kulturális magazinmûsor készítésének 2009. évi támogatására meghirdetett pályázati eljárásban kedvezményezetté nyilvánított Dél Televízió Kft. szerzõdésszegésérõl

Hatósági döntés dátuma: 2011. április 6.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa úgy dönt, hogy a Dél Televízió Kft. MA-TVALLANDO2009-B-52/2009. pályázati iktatószámon nyilvántartott „Kultúrsúgó” címû állandó mûsorszáma esetében a IV. támogatott negyedévre vonatkozó részbeszámolót (amely a támogatott idõszakra vonatkozó teljes beszámoló is egyben) elfogadja. A támogatási szerzõdés 6.1. pontjának megszegése (a beszámolási kötelezettség nem elõírásszerû teljesítése) miatt a szerzõdés 8.2.c) pontjában foglaltakra, mint lényeges szerzõdésszegésre tekintettel, a 8.3.c) pont alapján az érintett támogatott negyedévre jutó utófinanszírozás folyósítását részben megtagadja, ennek keretében a megítélt támogatás (1.820.000 Ft) 1%-ának megfelelõ összegû pénzügyi szankció (18.200 Ft) összevezetését rendeli el a szerzõdés szerint folyósítandó utófinanszírozás összegével.

A Médiatanács felhívja a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap támogatási vezérigazgató-helyettesét, hogy döntésérõl a kedvezményezettet 8 munkanapon belül tájékoztassa, egyidejûleg intézkedjék a jelen határozat szerint megállapítható összegû, az érintett negyedévre járó utófinanszírozás folyósításáról.