A Médiatanács 468/2012. (III. 14.) számú határozata

bírálóbizottságok választásáról

Hatósági döntés dátuma: 2012. március 14.

null

1. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa úgy dönt, hogy a 261/2012. (II. 15.) számú határozatával elfogadott ADHOC2012 pályázati eljárásban beérkezõ pályázatok bírálatát végzõ ismeretterjesztõ filmek vagy a dokumentumfilmek értékelésére megválasztott/kinevezett bizottság elnökének és tagjainak megbízási szerzõdése preambulumát, illetve Dobos Menyhért kinevezését az alábbiak szerint egészíti ki, módosítja:
„A Médiatanács az 1539/2011. (XI. 9.) számú határozata alapján megbízza {...} Megbízottat, hogy az ismeretterjesztõ filmek/dokumentumfilmek gyártásnak támogatására meghirdetett pályázati eljárásban beérkezett pályázatok értékelésében, továbbá valamennyi a Médiatanács által határozatban rögzített feladat ellátásában vegyen részt.”
„A Médiatanács az 1539/2011. (XI. 9.) számú határozata alapján a Médiatanács által a fentiek szerint meghirdetett ISMERET2011/DOKFILM2011 azonosítószámú pályázati eljárás bírálóbizottságába, továbbá valamennyi, a Médiatanács által határozatban rögzített feladat ellátásában a jelen kinevezés elfogadásának napjától a vonatkozó pályázati felhívásban rögzített befejezési véghatáridõt követõ 30. nap közötti idõtartamra kinevezem.”
Továbbá az értékelésben résztvevõ bizottsági elnök és tag megbízási díját - a kinevezett tag kivételével - pályázatonként bruttó 6000 forintban határozza meg.

2. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a helyi és körzeti rádiós és televíziós állandó mûsorszámok készítésének támogatására meghirdetett pályázati eljárásokban (RADIOALLANDO2012 és TVALLANDO2012) beérkezõ pályázatok értékelésére felkért bírálóbizottság tagjává az alábbi személyeket választja meg:

név
megbízási díj fordulónként és
eljárásonként
megbízási idõ
elnök
350.000 Ft
2012. március 21. -
2013. március 31.
tagok
Jenik Péter
történész, médiatanácsadó
300.000 Ft
Rományi Béla
közszolgálati szakértõ,
dramaturg, adásrendezõ
dr. Ugron Gáspár Gábor
jogász
Vincze Viktor Attila
kommunikációs szakértõ
csak a
RADIOALLANDO2012
pályázati eljárásban:
Lányi Lajos
szakértõ
csak a TVALLANDO2012
pályázati eljárásban:
Kmetz Károly
szakértõ

Az elnöki teendõket a bírálóbizottsági tagok beadási fordulónként abc sorrendben egymást követve látják el.
A Médiatanács a tagok közül elnöknek elõször Jenik Pétert választja meg.

3. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa utólagosan hozzájárul a 431/2012. (III. 7.) számú határozattal elfogadott TVALLANDO2012 pályázati felhívás 1.2.2. pontjának alábbiak szerinti javításához.

1.2.2. Hírmûsor és kulturális magazin támogatására az a pályázó nyújthat be pályázatot, aki a 3.5.3. a) pont szerinti pályázati kérelem adatlapján rögzíti, hogy egy hét legalább 5 napján naponta minimum 1 óra saját gyártású mûsort tartalmazó adásnappal rendelkezik úgy, hogy ebbe az egy órába nem számít bele sem a saját gyártású mûsorszám 30 napon belüli ismétlése, sem a képújság.

A Médiatanács felhívja a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap támogatási vezérigazgató-helyettesét, hogy
a) az 1. pontban elfogadottak alapján módosítsa a bizottság elnökének és tagjainak megbízási szerzõdéseit, illetve Dobos Menyhért kinevezését,
b) a 2. pontban foglalt döntésérõl értesítse a megválasztott bírálóbizottsági tagokat, és velük a megbízási szerzõdéseket az elfogadottak szerint kösse meg, valamint
c) 2 munkanapon belül intézkedjen a bírálóbizottság összetételének, valamint a TVALLANDO2012 pályázati felhívás javításáról szóló közlemény honlapon történõ közzétételrõl.