Konzultációt tartott az NMHH a 26 GHz-es frekvenciasáv értékesítéséről

Közzétéve: 2011. december 1.

A 26 GHz-es frekvenciasáv 26 alapblokkjára meghirdetett pályázat potenciális jelentkezőit várta tájékoztató-tájékozódó megbeszélésre december 1-jén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. Ilyés Márton, a módszertani és piacelemzési, valamint Vári Péter, a frekvencia- és azonosítógazdálkodási főosztály vezetője prezentáció keretében tájékoztatta a résztvevőket az értékesítés céljáról, részletesebb tartalmáról valamint pontos menetéről. Az eseményre azok kaptak meghívást, akik előzetesen megvásárolták a dokumentációt.

Az értékesítésre felajánlott sáv jellemzőit ismertetve elmondták, hogy a harminckét darab duplex alapblokkból álló teljes sávból jelenleg 26 alapblokkra lehet pályázni. Az alapblokkok 28 MHz sávszélességűek. Felhasználási lehetőségük széleskörű: például a mobilszolgáltatók bázisállomások felhordó hálózatának, illetve adatátviteli szolgáltatók pont-pont kapcsolatok, nagyobb üzleti ügyfelek, bank automaták hálózatba kapcsolására is használhatják.

A pályázat technikai lebonyolításával kapcsolatban kifejtették, hogy minden jelentkezőnek oly módon kell ajánlatot adnia, hogy minimum két alapblokkból álló egységeket lehessen kialakítani. A hatóság az ajánlattevés lezárását és kiértékelését követően egybefüggő, úgynevezett „felhasználói blokkokat” alakít ki a nyertesek számára.

A pályázatok elbírálásakor a hatóság az üzleti tervet, a szakmai referenciákat, az árajánlatot vizsgálja, és mindemellett arra törekszik, hogy minél több szolgáltató részesülhessen a felkínált sávokból.

Budapest, 2011. december 1.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Szóvivői iroda
Cím: 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.
Telefon: (36 1) 457 7945
E-mail:
sajto@nmhh.hu
Web: www.nmhh.hu | www.mediatanacs.hu
Blog: http://mediatanacs.blog.hu
Csatlakozzon hozzánk a Facebookon:
az NMHH a Facebookon | a Médiatanács a Facebookon
Iratkozzon fel YouTube-csatornánkra:
az NMHH YouTube-csatornája | a Médiatanács YouTube-csatornája