Kvótafórum 2018

Az esemény helyszíne: Novotel Budapest City
1123 Budapest, Alkotás u. 63.
Az esemény időpontja: 2018. május 23.
09:00–14:00

A Nemzeti Média‐ és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tisztelettel meghívja Önt a Kvótafórum elnevezésű rendezvényre, melynek időpontja 2018. május 23., 9.00-14.00

A korábbi évekhez hasonlóan a rendezvény célja annak előmozdítása, hogy a televíziók színvonalas magyar filmalkotásokkal teljesíthessék a médiatörvényben előírt, a magyar és európai művek bemutatására vonatkozó kvótakötelezettségüket. Célja továbbá, hogy minél több, a Magyar Média Mecenatúra (MMM) programban támogatott filmalkotást, illetve rádiós tartalmat ismerjen meg a Fórum közönsége.

Részvételi szándékát a „Regisztráció” gombra kattintva jelezheti.

FONTOS, hogy akik korábban bemutatkozási szándékuk jelzésével egyidejűleg jelezték személyes részvételi szándékukat, azoknak nem szükséges újból regisztrálniuk, jelentkezésüket már rögzítettük.

Jelentkezési határidő

2018. május 7.

A Kvótafórum helyszíne

Novotel Budapest City (1123 Budapest, Alkotás u. 63.)

A Kvótafórum programja

A rendezvény első részében az MMM program keretében, 2017. január 1. után elkészült, illetve a közeljövőben elkészülő alkotásokat, a rendezvény második felében a Médiatanács egyes pályázati eljárásaiban az elmúlt években támogatást nyert és a programba beválasztott alkotásokat ismerhetik meg az érdeklődők az alkotások műfajának megfelelő szekciótermekben. A tematikus termekben a filmvetítéseket és a rádiójátékok bemutatását szakmai programok és személyes konzultáció kísérik.

A Kvóta Fórum programjáról a Kvóta Programfüzetből, míg az MMM programban támogatott alkotásokról részletesen a rendezvényen bemutatott új, Mecenatúra 2018 című kiadványból tájékozódhatnak a résztvevők. A kiadványok a helyszínen elérhetőek lesznek.

A Fórumra meghívást kapnak Önök mellett a Médiatanács bírálóbizottságainak elnökei és tagjai, a hazai televíziók és rádiók vezetői, a jelentősebb filmfesztiválok igazgatói, a művészeti egyetemek vezetői és oktatói, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Filmakadémia, a Magyar Nemzeti Filmalap, valamint a Nemzeti Audiovizuális Archívum képviselői.

A rendezvény sajtónyilvános.

Kérdéseivel dr. Vincze Zsuzsanna jogi munkatárshoz fordulhat a 06 1 429 8686‐os telefonszámon, valamint a vincze.zsuzsanna@nmhh.hu e-mail címen.