Idén Eger ad otthont a Médiatudományi Intézet gyermekvédelmi konferenciájának

Az esemény helyszíne: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Líceum
3300 Eger, Eszterházy tér 1.
Az esemény időpontja: 2023. november 15–16.

Az NMHH Médiatudományi Intézete 2023. november 15–16-án második alkalommal rendezi meg a gyermekek médiahasználatát társadalom- és jogtudományi szempontból bemutató tudományos konferenciáját. Társszervezője idén az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, amely egyben helyszínt is biztosít a rendezvénynek.

A „Légy tudatos a MÉDIÁ(D)ban is! Digitális önvédelem a nevelés és szabályozás tükrében” címet viselő konferencia és workshop meghívott előadói a pszichológia, a neveléstudomány, a pedagógia, a kommunikációtudomány, valamint a jogi szabályozás területein keresztül elemzik a média gyermeki megértésre, a pszichikai és érzelmi feldolgozásra gyakorolt hatását. A konferencia második napján az NMHH Gyermekvédelmi Főosztálya tart szakmai workshopot pedagógusoknak.

A kétnapos rendezvény célja, hogy bepillantást nyújtson abba a tudományos háttérbe, amelynek eredményei meghatározzák a digitális médiakörnyezetben a gyermekvédelem szempontjait. A médiaszabályozásban a gyermekvédelem kiindulópontja, hogy a gyermekek életkorukból fakadóan kiszolgáltatott helyzetben vannak a média hatásaival szemben, ezért életkoruknak megfelelő odafigyelésre és védelemre szorulnak. Noha ebben a feltételezésben konszenzus van, az azt megalapozó tudományos háttér kevéssé vált közkinccsé. Az NMHH Médiatudományi Intézete által kezdeményezett konferencia célja elsősorban az, hogy bemutassa az összefüggéseket a gyermekek fejlődése és a médiatartalmak potenciális hatása között.

A konferencia nyilvános, minden kollégát, szakértőt és érdeklődőt szeretettel várunk!

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött.

A konferencia élőben is követhető lesz a következő linken: Légy tudatos a médiá(d)ban is! - YouTube

GYERMEKVEDELMI_konferencia_es_workshop20231115_16_elektronikus_meghivo_2.jpg