A vélemény bajnokai – influenszerek a médiában

Szakmai tanácskozás az online véleményvezérek szerepéről

Az esemény helyszíne: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, Esztergomi úti épülete, IV. emeleti konferenciaterem
1133 Budapest, Esztergomi út 9.
Az esemény időpontja: 2024. január 18.
09:00–16:00

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete tisztelettel meghívja Önt A vélemény bajnokai – influenszerek a médiában című konferenciájára.

A jelentős követőtáborral rendelkező véleményvezérek szerepe a digitális és offline világban is kiemelkedővé vált. A közösségimédia-platformok lehetővé teszik, hogy az influenszerek széles körben, hatékonyan tudjanak kommunikálni a követőikkel – az így kialakult személyes, bár főként egyoldalú kapcsolat során a tartalomgyártók hatással vannak a követőik döntéseire, véleményére és életmódjára, képesek őket a megosztott tartalmak révén tájékoztatni és befolyásolni. Az influenszerjelenség mára olyan kiterjedtté vált, hogy a mindennapi élet bármely színteréhez kapcsolódóan megannyi véleményvezér készít tartalmakat a legváltozatosabb témákban, legyen szó családi életről, sportról, divatról, vallásról, tudományról – de még az erotikus tartalomipar is kitermelte a saját influenszereit. Megkerülhetetlenné vált tehát, hogy a tudomány is foglalkozzon a kérdéssel.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézetének interdiszciplináris tudományos tanácskozása az influenszerjelenséget komplex módon közelíti meg. A konferencián négy tematikus szekcióban hangzanak el előadások a család és ifjúság, a szabadidő, a tudomány és az erotika influenszereiről.

Hogyan határozzák meg az influenszerek azt, ahogyan a párkapcsolatokról gondolkodunk, vagy éppen azt, ahogyan a családban élünk? Milyen módon formálja a szakmai és személyes kapcsolatainkat az a minta, amit a médiaszemélyiségektől hallunk és látunk? Hogyan építheti fel a hitelességét egy vallási véleményvezér? Milyen egy tudós influenszer, és egyáltalán mennyire hatékony az online platformokon a tudományos ismeretterjesztés? Milyen problémákat vet fel az erotikus influenszerek növekvő népszerűsége? – A konferencia előadásai többek közt ezekre a kérdésekre is kitérnek.

Időpont: 2024. január 18. csütörtök 9:00–16:00
Helyszín: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, Esztergomi úti épülete (1133 Budapest, Esztergomi út 9.), IV. emeleti konferenciaterem

program_0118.jpg