Nemzetközi projektmenedzseri díjat nyert az NMHH munkatársa

Közzétéve: 2015. november 4.

null
November első csütörtökén ünnepeljük a nemzetközi projektmenedzsment napot. Kovács Endre, az NMHH Projekt Koordinációs Főosztályának vezetője idén ősszel első magyarként nyerte el az „Év Projektmenedzsere Díj” kategória bronz fokozatú elismerését a Nemzetközi Projektmenedzsment Szövetségtől (IPMA). Munkatársunkat az Országos Digitális Átállás Projektben nyújtott projektvezetői munkájáért díjazták, amelyért tavaly hazai elismeréssel is jutalmaztak.

Kovács Endre és más díjazottak (587x389px)

Kovács Endre (a kép jobb szélén) a digitális átállás komplex feladatának elvégzéséért érdemelte ki az elismerést

Magyarországon a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla november 3-án hirdette ki az „Év Projektmenedzsere Díj” idei nyertesét a nemzetközi projektmenedzsment nap alkalmából. A rendezvényen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a pályázat fővédnöke a köszöntőjében gratulált a tavalyi Év projektmenedzsere díj nyertesének, Kovács Endrének, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) főosztályvezetőjének, aki az idei nemzetközi megmérettetésen harmadik helyet szerzett a digitális átállás projekttel ausztrál és dél-koreai projektmenedzserek mögött.

Kovács Endre idén ősszel az év legjobb csúcsirányítójának járó „The Project Manager of the Year” nemzetközi díj bronz fokozatú kitüntetését vehette át Panamában az Országos Digitális Átallás Projektben nyújtott projektvezetői munkájáért. Az IPMA 29. kongresszusán, szeptember 29-én harmadik alkalommal átadott díj a nemzetközi projektmenedzsment-élet egy-egy kiváló cégének, projektjének, valamint szakemberének globális szintű elismerését jelenti, amely a díjazottakon keresztül rávilágít a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, valamint a kiemelkedő projektek eredményeire is.

Kovács Endre a digitális átállás komplex feladatának elvégzéséért - az előkészítéstől a és teljes lebonyolításáig – érdemelte ki az elismerést. Ez a projekt magában foglalta a jogszabályi környezet megteremtését, az EU-s egyeztetését, Magyarország teljes lakosságának felkészítését, kereskedelmi hálózatokkal való megegyezést és a támogatásokhoz szükséges szociális rendszer kiépítését. A „The Project Manager of the Year” elismerést a beérkező 182 pályázat részletes értékelése után adományozta oda a szakmai zsűri.

A nemzetközi díj bizonyítja az NMHH Országos Digitális Átállási Projektjének sikerét is: az NMHH kiemelten fontosnak tartja, hogy a megfelelő képzettségű és tudású szakemberek részt vegyenek a szervezet projektjeiben, elősegítve az infokommunikációs és a média szakterületek további fejlődését, valamint a hatóság további célja a projektmenedzserek tudásának alkalmazása a gyakorlatban, a fix szervezeti felépítésbe integrálva. A kitüntetés mutatja azt is, hogy ez a szervezeti forma képes biztosítani egy ekkora nagyságrendű, komplex, sok szakértő és szervezet harmonikus együttműködését igénylő feladat elvégzését.

Az első díjat Construction of Wastewater Network at Queensland Urban Utilities című munkájáért kapta szennyvízcsőrendszer építése témában Steven Gibson (Ausztrália), míg ezüst kategóriában, Construction of Incheon Bridge című pályázatával hídépítés témában Soohong Kim (Dél-Korea) vitte haza az elismerését. A világkongresszus különlegességét nem csak a magyar siker adta. Az IPMA a panamai világkongresszuson ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. A konferencián az Achievement Awards négy fő kategóriájában (Humanitarian Aid Project; Community Project; Project Manager of the Year, Young Project Manager of the Year) osztottak egyéni díjakat.

Az idei hazai rendezvényen Balaton László, az Erste Bank Hungary projekt portfóliómenedzsment osztályának vezetője kapta a 2015. évi Év projektmenedzsere díjat a devizahiteles elszámolási projektért. Különdíj elismerésben részesült Benkei Sándor, az Óbuda-Újlak Zrt. műszaki igazgatója a győri Audi, a kecskeméti Mercedes-Benz, valamint a Miskolcon létrehozott Takata légzsákgyár első telephelyének létrehozásáért.

Amit tudni érdemes az IPMA-kongresszusról

Az 50. évfordulóját ünneplő IPMA (Nemzetközi Projektmenedzsment Egyesület) világkongresszusa már több évtizede vezető esemény a projekt-, a program- és portfóliómenedzsment terén. A háromnapos rendezvény résztvevői többek között üzleti szakértők, nemzetközi cégek menedzserei és képviselői, különböző szektorok és hivatások képviselői, vezető tudósok, oktatók, professzorok és diákok. A széleskörű programkínálat mellett díjátadót, könyvbemutatókat, helyszíni szemléket, networking lehetőségét is kínált a kongresszus.