Lejár nyáron az Első Pesti Egyetemi Rádió jogosultsága, újra pályázható lesz a Budapest-Astoria (belváros) kisközösségi frekvencia

Közzétéve: 2021. április 22.

Három budapesti rádiós lehetőség is pályázható lesz a közeljövőben, miután elfogadta az Astoria telephelyre, valamint a 100,3 MHz és a 103,9 MHz frekvenciára szóló felhívások tervezeteit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A tanács véglegesítette három helyi vidéki frekvencia felhívásait is, és bírságot rótt ki a TV2 szolgáltatójára, mert határidőben nem hajtotta végre a kiegyensúlyozott tájékoztatás megsértését megállapító határozatában foglalt kötelezettségét.

Miután az Első Pesti Egyetemi Rádió szolgáltatójának jogosultsága július 31-én végleg lejár, a Médiatanács pályázati felhívástervezetet fogadott el Budapest-Astoria telephelyű kisközösségi médiaszolgáltatási lehetőség elvi használatára.

A tanács e heti ülésén emellett szintén jóváhagyta a Budapest 100,3 MHz körzeti médiaszolgáltatási lehetőség közösségi és a Budapest 103,9 MHz kereskedelmi jellegű használatára szóló felhívások tervezeteit.

A grémium véglegesítette a Mosonmagyaróvár 90,9 MHz, a Mór 89,0 MHz és a Sopron 104,6 MHz helyi médiaszolgáltatási lehetőségek közösségi jellegű pályázati felhívásait is.

A mosonmagyaróvári frekvenciára június 14-én, a mórira és a sopronira pedig május 25-én és május 26-án lehet beadni a pályázati ajánlatokat.

Százezer forint bírságot rótt ki a TV2 szolgáltatójára a Médiatanács, amiért az határidőben nem tett eleget egy határozatban megállapított kötelezettségének.

Az irányadó szabályok szerint kiegyensúlyozott tájékoztatás megsértése esetén a médiaszolgáltató köteles a Médiatanács által megjelölt időpontban és módon a grémium döntését közzétenni, vagy lehetőséget adni a kérelmezőnek az álláspontja megjelenítésére, e kötelezettségének a TV2 csak késve tett eleget.