A Médiatanács 518/2021. (VI. 1.) számú döntése

A Szolnok TV Zrt. által üzemeltetett Szolnok Televízió állandó megnevezésű, körzeti vételkörzetű, kereskedelmi jellegű médiaszolgáltatáson 2021. január 15-én sugárzott „Látóhatár” és „Élet és egészség” című műsorszámok hatósági ellenőrzése [az Smtv. 20. § (3) bekezdésének megsértése]

Hatósági döntés dátuma: 2021. június 1.

A Médiatanács megállapítja, hogy a Médiaszolgáltató Szolnok Televízió állandó megnevezésű, körzeti vételkörzetű, kereskedelmi jellegű médiaszolgáltatásán 2021. január 15-én sugárzott „Látóhatár” és „Élet és egészség” című műsorszámok közzétételekor összesen két alkalommal megsértette az Smtv. 20. § (3) bekezdését, ezért az Mttv. 186. §-a alapján figyelmezteti a Médiaszolgáltatót, és kötelezi, hogy a határozat közlésétől számítva haladéktalanul tegyen eleget a jogszerű magatartás követelményének és tartózkodjék a jövőbeni jogsértésektől.

A Médiatanács megállapítja továbbá, hogy a Médiaszolgáltató Szolnok Televízió állandó megnevezésű, körzeti vételkörzetű, kereskedelmi jellegű médiaszolgáltatásán 2021. január 15-én sugárzott „Látóhatár” és „Élet és egészség” című műsorszámok közzétételekor nem sértette meg az Mttv. 31. § (1) bekezdése b) pontjában foglalt rendelkezést.