280 millió forint támogatást kapnak rádiók és televíziók műsorkészítésre és üzemeltetésre, köztük egy határon túli szolgáltató is

Közzétéve: 2022. február 17.

55 szolgáltató több mint 90 millió forintot kap műsorkészítésre és közel 190 milliót működési költségeire a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának e heti döntése szerint. A grémium nyertest hirdetett egy váci rádiós frekvencia pályázati eljárásában is.

Huszonkilenc műsor készülhet több mint 90 millió forintból

Huszonhét szolgáltató huszonkilenc műsora jutott összesen 91,1 millió forinthoz a Médiatanács hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését ösztönző 2021-es pályázatának negyedik fordulójában. Hírműsorokat készíthet a Bajai Rádió, a szigetszentmiklósi Lakihegy Rádió, a kaposvári 99,9 Rádió 1, a tiszakécskei vételkörzetű Aktív Rádió 102.2, a Best FM Nyíregyháza, a sátoraljaújhelyi Európa Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió, a tiszafüredi 88.7MHz, 89.2 MHz Rádió 1, a kiskunfélegyházi Rádió Smile, a Halas Rádió, a siófoki Rádió 1 Part, a Gyula Rádió, a Tamási Rádió, a határon túli, beregszászi Pulzus Rádió, valamint a fővárosi 90.9 Jazzy Rádió és a Karc FM. A szolgáltató magazinműsorok kategóriában sikeresen pályázott a keceli, solti és bajai vételkörzetű Gong Rádió, a soproni Rádió 1, a kiskőrösi Rádió97, a komlói vételkörzetű 99.4 Rádió 1, az Egerszeg Rádió, a Rádió Szarvas, a szolnoki 90,4 Rádió 1, a székesfehérvári 101,8 Best FM, az orosházi Mega Rádió és a budapesti Klasszik Rádió 92.1. Tematikus magazint készíthet a támogatásból a debreceni FM90 Campus Rádió, a szombathelyi Credo Rádió és a kiskunmajsai 88,2 Rádió 1.

Közel 190 millió forintot kapnak közösségi szolgáltatók üzemeltetési költségeikre

Mintegy 189,4 millió forintot ítélt meg 28 pályázónak a Médiatanács a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat első fordulójában. A televíziók közül sikeresen pályázott a TV Szentendre, a Szentgál Televízió, a szegedi TiszapART televízió, a Karcag Televízió, a TV Budakalász, a Füzesabonyi Városi Televízió, a csabacsűdi Körös Televízió, a Kiskőrös Televízió, a Füred TV, a sátoraljaújhelyi Zemplén TV, a Városi TV Mohács, a tahitótfalui Danubia Televízió, valamint a budapesti Apostol TV és a Hegyvidék Televízió. A közösségi rádiók közül vissza nem térítendő forráshoz jut a miskolci Csillagpont Rádió, a Győr Plusz Rádió, a debreceni FM90 Campus Rádió, a veszprémi Mária Rádió, valamint a budapesti 90.9 Jazzy Rádió, illetve a Magyar Katolikus Rádió 91,6 MHz-es és 92,7 MHz-es jogosultságai. A kisközösségi rádiók közül az Első Pesti Egyetemi Rádió, a székesfehérvári ALPHA Rádió, a szombathelyi CREDO Rádió, a Rádió Szentendre, a Rádió Szarvas, a siófoki Balaton Rádió és a székesfehérvári Táska Rádió kap támogatást.

A Médiatanács megállapította, hogy a helyi Vác 87,9 MHz médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárás nyertese az egyedül pályázó Katolikus Rádió Zrt.

A Médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is – a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.