Az országgyűlési választással kapcsolatos hírek terjedése és a pártok választási kampányának vizsgálata (1998-2022)

A dokumentum letöltése (pdf)

Közzétéve: 2022. május 3.

A Psyma Hungary Piac- és Közvélemény-kutató Kft. 2022. április 4-én, egy nappal az országgyűlési választást követően a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megbízásából felmérést készített a választást megelőző kampány megítéléséről, a választási eredmények ismeretéről és médiabeli követésének főbb jellegzetességeiről.

A kutatás szervesen kapcsolódott az NMHH jogelődjének, az ORTT-nek a kutatássorozatához, amely 1998-2006 között négyévente (1998-ban, 2002-ben és 2006-ban) vizsgálta ugyancsak egy nappal a voksolás után, hogy az országgyűlési választással összefüggő hírek hogyan és milyen gyorsan terjedtek, és ebben az elektronikus médiacsatornák milyen szerepet töltöttek be. Egy hosszabb interregnumot követően a kutatás 2018-ban folytatódott. A következő állomást a mostani, 2022-es választás jelentette.

[A dokumentum a Psyma Hungary Kft. által átadott anyag akadálymentesített változata. A tartalom az eredetivel azonos, a változtatások kizárólag az arculati előírásoknak való megfelelés, illetve az információhoz való akadálymentes hozzáférés törvény által előírt feltételeinek teljesítése érdekében történtek.]