Több mint 210 millió forint támogatás közösségi médiaszolgáltatóknak és helyi, körzeti tévéknek

Közzétéve: 2022. június 3.

Tizenhárom pályázó kap több mint 73 millió forintos üzemeltetési, huszonhat pályázó pedig mintegy 140 millió forintos műsorkészítési támogatást – erről is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa legutóbbi ülésén.

Mintegy 73,6 millió forintot ítélt meg 13 pályázónak a Médiatanács a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat harmadik fordulójában. A televíziók közül sikeresen pályázott a Régió TV Esztergom, a Szentes Televízió, a Soltvadkerti TV, a vecsési WTV, a Mezőtúri Városi Televízió, a mórahalmi Móra-Net TV, a Kecel Városi Televízió, a KisDuna TV Dunaharaszti és a Kistelek Városi Televízió. A közösségi rádiók közül vissza nem térítendő forráshoz jut az érdi Sola Rádió, a kisvárdai Friss FM, a Halas Rádió és a fővárosi Klasszik Rádió 92.1.

Nyerteseket hirdetett a Médiatanács a helyi és körzeti televízióknak szóló támogatási programjában a hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató idei pályázat első fordulójában. Huszonhat televíziós pályázat mintegy 140 millió forint támogatást kap. A Dunaföldvár TV, a Hajdúnánási Televízió, a KisDuna TV Dunaharaszti, a Csongrád TV, a Füzesabonyi Városi Televízió, a VTV Mór, a szerencsi Globo Televízió és az RTV Szekszárd közéleti magazinokat gyárthat az elnyert összegből. Hírműsorokat készíthet a Kapos Televízió, a Halas TV, a Keszthelyi Televízió, a Szolnok TV, a Kiskőrös Televízió, a Zalaegerszegi Televízió, a Bajai Televízió, a Nyíregyházi Városi Televízió, a Salgótarjáni Városi Televízió és a tahitótfalui Danubia Televízió. A békéscsabai 7.Tv, a Kapos Televízió, a Debrecen Televízió, a Bajai Televízió, a Kecskeméti Televízió, a pécsi Pannon Televízió, a nyíregyházi Kölcsey Televízió és a budapesti Hegyvidék Televízió kulturális magazinműsorok készítésére pályázott sikerrel. 

A Médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is – a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.