Fókuszban a digitális gyermekvédelem

Közzétéve: 2022. december 2.

A Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal legutóbbi ülésének fő témáját a digitális gyermekvédelem terén kialakult jó gyakorlatok kölcsönös megosztása szolgáltatta.

A kerekasztal tagjai 2022. november 30-i ülésükön a három nagy hazai mobilszolgáltató képviselőivel egyeztettek. A kerekasztal résztvevői kölcsönösen megosztották egymással a digitális gyermekvédelemmel kapcsolatos tapasztalataikat és jó gyakorlataikat, valamint egységesen egyetértettek abban, hogy ezen a téren minden szervezet figyelemfelhívó tudatosító kampánya és edukációs célú programja kiemelt jelentőséggel bír a gyermekvédelmi törekvések minél szélesebb körű elérése és sikeressége szempontjából.

A tapasztalatcsere mellett a jelenlévők elismerték, hogy a gyermekek védelmének biztosítása érdekében szükséges minden érintett célcsoportot, így magukat a gyermekeket, a szülőket és a pedagógusokat is célzottan, a lehető legszélesebb eszköztárral megszólítani.

Végezetül az ülésen résztvevők elköteleződésüket fejezték ki az iránt, hogy a jövőben is ösztönözzék a gyermekek tudatos médiahasználatát és a jó gyakorlataikat – inspiráló céllal – ezután is megosszák egymással.