A Közszolgálati média díjátadó gáláján mondott köszöntőt és adott át díjat az NMHH elnöke

Közzétéve: 2022. december 13.

A példaértékű munka és a közszolgálatért végzett tevékenység elismeréseként tíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat december 8-án a Thália Színház Télikert termében. A rendezvényen köszöntőt mondott Koltay András, az NMHH elnöke. 

Az elnök köszöntőbeszédében kiemelte, hogy a közszolgálati médiának jelentős szerepet kell vállalnia a közösségi kohézió és a társadalmi integráció megteremtésében. A közszolgálati jellegnek minden egyes műsoron érezhető nyomot kell hagynia.

Közszolgálati média díjátadó 1

Koltay András, az NMHH elnöke köszöntőbeszédet mond a Közszolgálati média díjátadó gáláján

Koltay András beszédében felidézte Németh László írását a média feladatairól, amelyet 1934-ben a magyar rádió irodalmi tanácsadójaként vetett papírra. Hangsúlyozta: sorai a közszolgálati média napjainkig érvényes alapvetéseit fogalmazták meg.

A nyelvápolás, a hagyományőrzés, az öntudatra nevelés, a nemzeti önismeret nevelése, a tájékoztatás, a diákműsorok bevezetése, a népművelés, a kulturális hírszolgálat és a szépirodalom népszerűsítése ma is feladatokat jelent a közszolgálati média számára” – tette hozzá az NMHH elnöke.

A beszédet követően az NMHH elnöke adta át a Tőkéczki László-díjat Takaró Mihály József Attila-díjas író, irodalomtörténésznek.

Takaró Mihály átveszi a Tőkéczki László-díjat Koltay Andrástól

Takaró Mihály József Attila-díjas író, irodalomtörténész átveszi a Közszolgálati média díjat

A gálaest folytatásában Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója a Herczeg Ferenc-díjat vehette át, Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművészt a Wacha Imre-díjjal tüntették ki, Kudlik Júlia televíziós műsorvezető, bemondó Sára-Csoóri Életműdíjban részesült, a rangos Duna-díjat pedig Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója kapta példaértékű munkájáért.