Az NMHH támogatja az V. Sajtófesztivált

Közzétéve: 2011. május 13.

null
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatóként lesz jelen a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) ötödik Sajtófesztiválján. A május 14-én, Budapesten, a Vörösmarty téren megrendezésre kerülő fesztivál alapgondolatai: a fiatalok tudatos médiafogyasztásának ösztönzése, az olvasásra nevelés, az olvasás kultúrájának terjesztése és az ifjúság megszólítása.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elkötelezett a médiatudatosság és a tudatos médiahasználat ösztönzése mellett, ezért állt támogatóként a rendezvény mögé, ahol a kiadók számos érdekes programmal, író-olvasó találkozókkal várják az olvasás szerelmeseit.

Az NMHH tudatában van annak, hogy egy sokat olvasó, az elektronikus médiumok mellett a nyomtatott kiadványokat is fontos információforrásként használó társadalom tagjai a tudatos médiahasználat kérdéseire is nyitottabbak. A hatóság vezetői az utóbbi hónapokban többször is hangsúlyozták, mennyire fontos a gyermekek és a fiatalok védelme a televízió és az új média negatív hatásaival szemben. Az NMHH ezzel kapcsolatban elkészítette gyerekeknek és fiataloknak szóló első kiadványait is, melyek a tudatos média- és internethasználat témáját járják körül a korosztály számára is érthető formában.

A tájékoztató kiadványokhoz (lásd a jobb oldalon látható, „Kapcsolódó linkkek” dobozt”) a fesztiválon is hozzájuthatnak az érdeklődők, de letölthető formában az NMHH honlapján is elérhetők.

NMHH Kommunikációs igazgatóság