Kvótafórum 2018 – „Magyar alkotások – határok nélkül.” (sajtóregisztráció)

Az esemény helyszíne: Novotel Budapest City Hotel
1123 Budapest, Alkotás u. 63.
Az esemény időpontja: 2018. május 23.
09:30–14:00

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa Kvótafórumot szervez a magyar médiaszolgáltatók és a testület Magyar Média Mecenatúra Programjában támogatott alkotók számára. A rendezvény célja annak előmozdítása, hogy a televíziók friss, színvonalas magyar filmalkotásokkal teljesíthessék a műsorfolyamukra vonatkozó, a médiatörvényben előírt nyelvi és gyártási kvótakötelezettségüket. Az idei fórumon a határon túli alkotások szerepelnek a középpontban.

A rendezvény sajtónyilvános, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

  • Helyszín: Novotel Budapest City Hotel; Budapest, XII. ker., Alkotás u. 63.
  • Időpont: 2018. május 23., szerda, 9:30–14 óra
  • A megnyitót tartja: Karas Monika, a Médiatanács elnöke

Az eseményen Vass Ágnes és Kollarik Tamás Médiatanács-tagok beszámolnak a kvótaügyi szabályozás aktuális kérdéseiről, valamint ismertetik a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programjának eredményeit.

A Kvótafórumon tematikus rendben mutatkoznak be a 2017. január 1. után készült filmek, ezt szakmai fórummal egybekötött tematikus filmvetítések követik, illetve lehetőség nyílik a médiaszolgáltatók és az alkotók közötti közvetlen tárgyalásokra. A fórumon kiemelten szerepelnek a határon túli alkotások, az elmúlt időszak legsikeresebb magyar filmjei – amelyek közül több alkotást számos hazai és nemzetközi díjjal ismertek el –, és a résztvevők ízelítőt kapnak az idén bemutatkozó filmekből is.

Az eseményen a meghívott alkotók, produkciós irodák mellett részt vesznek a Magyar Média Mecenatúra Program bírálóbizottságainak elnökei és tagjai, hazai rádiók és televíziók vezetői, jelentősebb filmfesztiválok igazgatói, művészeti egyetemek vezetői és oktatói, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Filmakadémia, a Nemzeti Audiovizuális Archívum, valamint a Magyar Nemzeti Filmalap képviselői.

Érdeklődő megjelenésükre feltétlenül számítunk. Kérjük, részvételi szándékát május 22., szerda 16 óráig elektronikusan jelezze az NMHH eseménynaptár-oldalán.