A járvány miatt mentesíti a kormány a kereskedelmi rádiókat és televíziókat a médiaszolgáltatási díjfizetés alól

Közzétéve: 2020. április 22.

Magyarország Kormánya 132/2020 (IV. 17.) számú rendeletében úgy döntött, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel a médiaszolgáltatásokról és a  tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény 44.  §-ától és 63.  § (9) bekezdésétől eltérően, a médiaszolgáltatási díj fizetésére kötelezett médiaszolgáltatók mentesülnek a 2020. év második negyedévre vonatkozó díjfizetési kötelezettség alól.

A Kormányrendelet alapján nem kell megfizetni a 2020. április 1. és június 30. közötti negyedéves időszakra eső médiaszolgáltatási díjat a hatósági szerződés és a bejelentés alapján működő kereskedelmi jellegű rádiós és audiovizuális médiaszolgáltatóknak.

A Kormányrendelet összesen 355 kereskedelmi, ebből 79 rádiós és 304 audiovizuális médiaszolgáltatás üzemeltetője számára nyújt könnyítést a koronavírus járvány által okozott megváltozott gazdasági és piaci helyzetben

A Hatóság a már kiküldött negyedéves díjszámlákat sztornírozni fogja, és azoknak a médiaszolgáltatóknak, amelyek díjfizetési kötelezettségüknek korábban eleget tettek, a befizetett második negyedéves médiaszolgáltatási díjat hamarosan visszautalja.