Ítélet erősíti meg, hogy jogszerű a Klubrádió hosszabbítási kérelmének megtagadása

Közzétéve: 2021. február 9.

Megerősítette a Fővárosi Törvényszék mai ítélete, hogy a Klubrádió által használt frekvenciára szóló jogosultság megújítása iránti kérelmet jogszerűen, törvényi kizáró ok miatt utasította el a Médiatanács.

Jogszerűen, a médiatörvény előírásainak megfelelve járt el a Médiatanács a Budapest 92,9 MHz-re szóló médiaszolgáltatási jogosultság megújítási kérelmének elutasításakor – állapította meg a Fővárosi Törvényszék február 9-ei ítéletében, elutasítva a Klubrádió által benyújtott keresetet. A bíróság leszögezte: törvényi kizáró ok miatt a Médiatanácsnak nem volt más választása, mint megtagadni a rádió megújítási kérelmét. Az ítélet kitért arra, hogy mivel a Klubrádió a törvényi kizáró okot jelentő, ismételt jogsértései kapcsán nem élt jogorvoslattal, azok jogerőssé váltak, így a megújítás tárgyában nem volt más döntési lehetőség, mint annak megtagadása.

A Klubrádió hét évre szóló hatósági szerződése a Budapest 92,9 MHz használatára 2014. február 14-től 2021. február 14-ig tart. A Médiatanács a rádió megújítási kérelmét a médiatörvény rendelkezéseinek megfelelően 2020 szeptemberében elutasította.