Nyertest hirdetett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa egy helyi vételkörzetű frekvenciára kiírt pályázati eljárásban

Közzétéve: 2022. február 24.

A trágár beszéd ellenére délután adott le műsorokat a Hír TV és a Karc FM, ezért 100, illetve 50 ezer forintos bírságot rótt ki szolgáltatóikra a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

A helyi vételkörzetű Budaörs 104,8 MHz frekvencia kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázati eljárás nyertese a Hunicom Stúdió Kft.

A testület összesen 30 ezer forintos bírságot rótt ki a Karcag FM szolgáltatójára, ugyanis szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb szöveget, magyar zenét, továbbá közszolgálati és a helyi közönséghez szóló műsort, valamint több zenét tett közzé amellett, hogy száz alkalommal úgy adott le társadalmi célú reklámot, hogy nem nevezte meg annak megrendelőjét.

A grémium a Hír TV szolgáltatójára 100 ezer, a Karc FM-ére pedig 50 ezer forintos bírságot rótt ki, amiért a Paláver című műsor a benne elhangzó trágár kifejezések, durva szóhasználat ellenére nem 16-os korhatár-besorolással, és nem a 21 és 5 óra közötti idősávban került adásba. A televízióban 15:30 után ment, míg a rádióban 16 óra után sugározták a műsort, és mindkét esetben korhatár-besorolás nélkül.

A Médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is – a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.