Adattartalom

A Hírközlés Hálózati Nyilvántartásról szóló 21/2020. (XII. 18.) NMHH rendelet adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő a hírközlési szolgáltatók számára a fizikai hírközlő hálózat tekintetében.

Az adatszolgáltatási kötelezettségnek a rendelet előírása szerint öt éves időtartam alatt kell eleget tenni. Ezt követően a létrejött hatósági nyilvántartási adatállomány változásai az elektronikus úton megvalósított engedélyezési eljárásokban keletkező adatokkal kerülnek élőntartásra.

Az adatszolgáltatásnak történő megfeleléshez az egyes hírközlési szolgáltatóknak rendelkezniük kell a saját hálózati infrastruktúrájukat leíró nyilvántartással. A nyilvántartásuk naprakészsége nem kizárólag a kötelező adatszolgáltatáshoz szükséges, de a költséghatékony szolgáltatói működésük érdekében számos feladat és folyamat kiinduló és végpontja is egyben.

Az adatelőállítási és adatszolgáltatási módszertan című összefoglaló dokumentum megkísérli összegezni mindazt a nyilvántartások létrehozásához, élőntartásához és hasznosításához szükséges szempontrendszert, melyet a szolgáltatóknak a nyilvántartási adatbázisuk felépítése, üzemeltetése és használata során célszerű figyelembe venniük.

Az Adatszolgáltatásra vonatkozó rendelet a 21/2020. (XII. 18.) NMHH rendelet.

Előzetes adatszolgáltatáshoz kapcsolódó letölthető dokumentumok