A 18 kezdőszámú közérdekű tájékoztató és támogató szolgáltatásszámok és használatuk feltételei

Legutóbb frissítve: 2020. december 3.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az elektronikus hírközlő hálózatok azonosítóinak nemzeti felosztási tervéről szóló 3/2011. (IX. 26.) NMHH rendelet 1. mellékletének 3.12.3. pontjában előírtak szerint az alábbiakban teszi közzé a közérdekű tájékoztató és támogató szolgáltatások számain elérhető szolgáltatásokat és a számok használatának feltételeit:

A számok:

180 Pontos idő
185 Munkavonal
188 Autóklub segélyhívó
189 Kormányzati Ügyféltájékoztató Vonal
1812 Nemzeti Egészségügyi Telefonos Ügyfélszolgálat
1817 Vízi segélyhívó
1818 Kormányzati Telefonos Ügyfélszolgálat
1819 NAV Infovonal
1820 Betegszállítás rendelés
1824 Őrzött betegszállítás
1840 Veszélyhelyzeti tájékoztató SMS


A használat feltételei:

A közérdekű tájékoztató és támogató szolgáltatások bevezetése nem kötelező, de alkalmazásuk esetén a fent felsorolt számok csak a megadott szolgáltatáshoz használhatók.

A közérdekű tájékoztató és támogató szám olyan szolgáltató számára jelölhető ki, amely a számhoz tartozó szolgáltatás elérését biztosítja, és amelyet a hatóság helyhez kötött telefonszolgáltatás, vagy mobil rádiótelefon-szolgáltatás, vagy nomadikus telefonszolgáltatás nyújtására az elektronikus hírközlési szolgáltatásokról vezetett nyilvántartásába bejegyzett.

A hívó fél által fizetendő bruttó díj mértékét a szolgáltatónak minden esetben a szolgáltatás számának közzétételével együtt nyilvánosságra kell hozni. A hívásokra emelt díj nem alkalmazható.

Budapest, 2020. december 3.

Aranyosné dr. Börcs Janka
főigazgató