A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság benyújtotta véleményét az Európai Bizottság nyilvános konzultációja keretében

Közzétéve: 2024. július 4.

Az Európai Bizottság 2024. február 21-én hozta nyilvánosságra a Fehér könyv – Hogyan lehet kielégíteni Európa digitális infrastruktúrájának igényeit? c. stratégiai vitaanyagot, amely az Európai Unió digitális infrastruktúrájával kapcsolatos kihívásokra, illetve a kihívások kezelésére vonatkozó intézkedésekre tesz javaslatot és meghatározó lesz a távközlési szektor jövőbeni szabályozása szempontjából.

A dokumentum összeállításának egyik fő mozgatórugója, hogy az Európai Bizottság felmérése alapján az Unió több, a digitális infrastruktúrát érintő területén is hátrányban van a világ más régióihoz képest és ez nagymértékben befolyásolja a versenyképességét.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság részletes véleményt nyújtott be a Fehér Könyvben felvetett kihívásokkal kapcsolatban, illetve reflektált az Európai Bizottság által felvázolt lehetséges intézkedési javaslatokra is.  A teljes vélemény az alábbi linken, valamint az Európai Bizottság oldalán érhető el.

Az NMHH álláspontja a Fehér Könyv: „Hogyan lehet megfelelni Európa digitális infrastrukturális igényeinek?” kapcsán indított nyilvános konzultációhoz