Hír-Közmű szolgáltatói nap november 15-én

Közzétéve: 2022. október 28.

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (NMHH) Hír-Közmű szolgáltatói tájékoztató napot tart a Lurdy Ház I. emeletén található Konferencia-és Rendezvény Központ 4. Termében (1097 Budapest Könyves Kálmán krt. 12-14.) 2022. november 15-én. A szolgáltatói nap célja a hírközlési szolgáltató cégek figyelmének felhívása a közeljövő változásaira.

A szolgáltatói felkészülés, az erőforrások tervezése és biztosítása érdekében fontosnak tartjuk a hírközlési szolgáltatók műszaki vezetőinek - a felkészülést és végrehajtást segítő - információkkal történő ellátását.

A szolgáltatói nap tervezett programja:

9.00 - 9.30: 

  • Érkezés

9.30 - 10.30

  • Az elektronikus hírközlési építmények elhelyezéséről és az elektronikus hírközlési építményekkel kapcsolatos hatósági eljárásokról szóló 20/2020. (XII. 18.) NMHH rendelet által előírt építményengedélyezési eljárás aktualitásai. (Dr. Rajnai Judit - osztályvezető, Építményengedélyezési Osztály)
  • A Hírközlés Hálózati Nyilvántartásról szóló 21/2020. (XII. 18.) NMHH rendelet 8. § szerinti adatszolgáltatás, továbbá a 9. § szerinti adatszolgáltatás általános szabályai (Nemestóthy Zoltán - osztályvezető, Hírközlési Hálózatok Nyilvántartási Osztálya.
  • Az Egységes Hírközlési Objektummodell 1.3.0 verziónak bevezetése (Rokfalusy Balázs – nyilvántartási munkatárs, Hírközlési Hálózatok Nyilvántartási Osztály)

10.30 - 10.50

  • Szünet

10.50 - 11.50

  • A Hírközlés Hálózati Nyilvántartásról szóló 21/2020. (XII. 18.) NMHH rendelet 9. § szerinti adatszolgáltatás technikai részleteinek bemutatása (Ungvári Gábor – nyilvántartási munkatárs, Hírközlési Hálózatok Nyilvántartási Osztálya)

11.50 - 12.10

  • Szünet

12.10 - 13.10

  • Feladatok, kihívások, változások és támogató szoftverek az MMK tervezőinek szemével (Lukács Tamás - HHT 98 Kft.; Buzás Zoltán - Hírnet Kft.)
  • Piaci lehetőség a mérnöki vállalkozásoknak, segítség a hírközlési szolgáltatóknak (Buzás Ferenc - Mast-mann Kft.)

13.10 -

  • Kötetlen beszélgetés, kérdések, válaszok - frisstő: kávé, üdítő, szendvicsbár

 

A rendezvényen a férőhelyek száma korlátozott, ezért a rendezvényen történő részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztráció a jelen meghívóra küldött válaszüzenettel lehetséges. A válaszüzenetben kérjük megadni a résztvevők nevét, beosztását és email elérhetőségét. Kérjük, hogy egy szolgáltató maximum 3 fővel képviseltesse magát. A regisztrációs igény elfogadását email válaszüzenettel visszaigazoljuk. A regisztrációk elfogadása és visszaigazolása a beérkezés sorrendjében történik.

A rendezvény során is lesz lehetőség kérdések felvetésére, de a rugalmas lebonyolítás érdekében kérjük, hogy a már felmerült, megfogalmazott kérdéseket előzetesen a hirkozmu@nmhh.hu címre november 4-éig küldjék meg.

A rendezvényre érkező vendégeink a Lurdy ház felszíni parkolójában tudnak parkolni. A felszíni parkoló a Forinyák Géza utca és a Pékerdő utca felől megközelíthető. A parkolójegyek a rendezvény regisztrációs pultjánál kerülnek érvényesítésre.

Kérjük az alábbi adatvédelmi tájékoztatót olvassa el, majd a rendezvényre történő belépéskor ezt aláírásával igazolja.

https://nmhh.hu/cikk/205944/Az_NMHH_kommunikacios_tevekenysegehez_es_a_sajtokapcsolatok_fenntartasahoz_kapcsolodo_adatkezelese

https://nmhh.hu/cikk/199384/Adatkezelesi_tajekoztato

Az NMHH szervezeti egységei útján megtesz minden olyan adatbiztonsági, technikai és szervezési, valamint adminisztratív intézkedést, amely a személyes adatok megfelelő szintű biztonságát garantálja.