Hangjátékok, televízió- és rádióműsorok a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának támogatásával

A Médiatanács 2011 óta működteti a Magyar Média Mecenatúra programot, amely nem egészestés, független magyar filmalkotások, rádiójátékok elkészüléséhez, valamint helyi, körzeti televíziók és rádiók működési költségeihez nyújt anyagi támogatást.

A mecenatúraprogram Cserés Miklós-pályázatának célja, hogy olyan, az utóbbi évtizedekben megváltozott rádióhallgatási szokásokhoz igazodó dramatizált hangjáték vagy hangjátéksorozat gyártását támogassa, amely minden korosztályhoz eljuthat.

A támogatási rendszerben emellett hírműsorok, magazinműsorok készítésére is biztosít keretösszeget helyi és közösségi médiaszolgáltatók számára, ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy a kisebb szolgáltatók fenn tudják tartani a változatos tartalomkínálatot, valamint hogy kiszámítható feltételek mellett és modern körülmények között tudják működtetni médiaszolgáltatásaikat szerte az országban. A Médiatanács rezsiköltségek és műszaki fejlesztések finanszírozására, valamint rádió és televízióműsorok készítésére eddig több mint 7,6 milliárd forintot költött. Ezek a pályázati lehetőségek létfontosságú pénzügyi forrást jelentenek a helyi médiumok, így a rádiók számára is. Az NMHH Médiatanácsa által megítélt évi több milliárdos keretek helyi, körzeti és kisközösségi rádiók tucatjainak nyújtanak könnyebbséget ahhoz, hogy színvonalasan tölthessék be tájékoztató és igényes szórakoztató szerepüket a helyi társadalmi közéletben.