Harmadjára díjazott média- és hírközlési jogi OTDK dolgozatokat a Médiatudományi Intézet

Közzétéve: 2017. május 2.

Tizenkét felsőoktatási hallgatót és konzulenseiket jutalmazta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanács Médiatudományi Intézete az immár hagyományosan meghirdetett pályázatán, amelyre média- vagy hírközlési joggal foglalkozó tanulók jelentkezését várták.

OTDK 1

Fotó: NMHH/Sebestyén Gábor

Az NMHH Médiatudományi Intézete (MTMI) harmadik alkalommal írt ki pályázatot a kétévenkénti Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) állam- és jogtudományi szekciójához kötődő hallgatói dolgozatokra, a felhívásra tavaly decemberig jelentkezhettek a hallgatók. Az MTMI a média- és hírközlési jog témakörében érkező pályaművek támogatását annak érdekében célozta meg, hogy ösztönözze a témával foglalkozó hallgatók kutatásait és lehetővé tegye számukra, hogy kutatásuk innovatív eredményei a szakmai köztudatba beépüljenek, és támogassa az ifjú tehetségek bekerülését a média és a hírközlési szakterületekre. A pályázati kiírásra nagyon színvonalas pályaművek érkeztek, melyeket az intézet, az NMHH és a Médiatanács munkatársaiból álló zsűri értékelt.

Karas Monika, az NMHH elnöke ünnepélyes keretek között adta át az elismeréseket négy egyetem tizenkét hallgatójának és konzulenseiknek. A hatóság tíz dolgozatot összesen egymillió forint pénzjutalommal díjazott, míg a felkészítők között 500 ezer forintot osztott szét.

OTDK 2

Fotó: NMHH/Sebestyén Gábor

A díjazott dolgozatok között van európai joggal kapcsolatos írás, a sportközvetítési jogok helyzetét áttekintő értekezés, a gyermek-szülő viszonyt és a kiskorúak védelmét vizsgáló mű, a sajtófotókat, az újságírók vallomásmegtagadási jogát és az adatvédelmet górcső alá vevő tanulmány, illetve olyan is, amely a gyűlöletbeszéd és az online zaklatás vagy a kiberbűnözés problematikáját járja körül.

A díjazott pályaművek teljes terjedelmükben az alábbi linkekre kattintva olvashatóak.