Az NMHH és az MVM NET Zrt. aláírta a 450 MHz-es frekvenciasáv használati jogosultságára vonatkozó szerződést

Közzétéve: 2014. április 30.

null

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a 450 MHz-es frekvenciapályázat nyertese, az MVM NET Zrt. április 30-án aláírták a frekvenciahasználati jogosultságra vonatkozó szerződést.

A 450 MHz-es frekvenciasáv hasznosítása céljából az NMHH 2013. december 6-án pályázatot hirdetett. A frekvenciapályázatot 2014. március 12-én az MVM NET Zrt. nyerte meg. Az NMHH és az MVM NET Zrt. április 30-án aláírta a 450 MHz-es frekvenciasáv frekvenciahasználati jogosultságára vonatkozó szerződést.

A frekvenciahasználati jogosultság alapján e sávban az MVM NET Zrt. elsődlegesen kormányzati célokat támogató rendszert üzemeltethet, valamint nyilvános elektronikus hírközlési szolgáltatás célú igényeket is kielégíthet. Ez elősegíti a digitális közszolgáltatások fejlesztését Magyarországon.

A társaságnak kötelezettsége lesz a rádiótávközlő hálózat kiépítése és üzemeltetése a szerződésben foglalt részletszabályok mellett. Az MVM NET Zrt.-nek vállalása szerint az egyszámjegyű utak mentén és kilenc nagyvárosban már nyolc hónapon belül biztosítania kell az előírt adatátviteli kapacitásokat, és húsz hónap alatt országos szinten 95 százalékos területi lefedést kell biztosítania.