Elektroszmog

Elektroszmog-logó (587x190)

Tisztelt Lakók! Bizonyára felmerült már Önökben is a kérdés, hogy lakóházuk környezetében magasodó mobiltelefon bázisállomás-antennák hogyan hatnak az ott lakók egészségére. A neves tudományos kutatóintézetek több évtizedes vizsgálatai támasztják alá, az egészségügyi határértéken belüli sugárzás nem károsítja szervezetünket. Sokak számára ez a tény azonban csak akkor megnyugtató, ha ezt az állítást mérési eredmények is alátámasztják.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság népszerű, Mérőprogram az egészséges lakókörnyezetért elnevezésű projektjében hiteles és ingyenes mérési adatokat szolgáltatunk a lakótelepi házakat érő elektroszmog-szennyezettség (rádiófrekvenciás elektromágneses sugárzás) mértékéről.

Ha jelzik részvételi szándékukat a mérőprogramba, egy elektroszmog mérésére alkalmas eszközt telepítünk a házba. A műszer teljesen önállóan működik, áramellátását nem igényel, és egy megfigyelő központtal áll kapcsolatban, ahová a mérési adatokat továbbítja. A berendezés a ház egy lakásában, egy erkélyen vagy a tetőn is elhelyezhető. Körülbelül egy hétig végzünk folyamatos megfigyelést a kihelyezett mérőműszer segítségével. A műszer telepítése és eltávolítása mintegy fél órát vesz igénybe.

Ha szeretne részt venni mérőprogramunkban, kattintson az alábbi hivatkozásra, és töltse ki a jelentkezési űrlapot.

Minden javaslatot alaposan értékelünk, ezért az űrlap elküldése után akár egy-két hónap is eltelhet, mire felvesszük önnel a kapcsolatot. Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy a helyszínajánlás ellenére mégsem jelentkezünk, hiszen az NMHH-nak az elektroszmog-mérések helyszíneinek kiválasztásánál a saját mérési kapacitásai mellett egyéb műszaki-mérési szempontokat is figyelembe kell vennie.